Na 2,5 jaar van zoeken, voorbereiden, mailen, bellen en het vergaren van de juiste documentatie kunnen we dan eindelijk met enorm veel trots, maar ook met de nodige spanning, onze plannen voor het "Handsome Friends B Nest" bekend maken.

We hebben gekozen Koh I Noor te laten dekken door Kampioen Merry Go Round Mach Ten alias "Boomer". 

Het vinden van een geschikte reu vonden wij erg lastig aangezien wij van mening zijn dat in de Dalmatische Hond teveel dezelfde lijnen samenkomen. Daarom wilde wij voor ons B Nest graag ruimte creeeren, maar naast deze "lucht" willen we natuurlijk wel een reu gebruiken die past in de rasstandaard en voldoet aan de eisen die wij stellen aan een reu. We denken dit in Boomer te hebben gevonden en hopen dat de combinatie met Koh I Noor mooi uitpakt. 

 

Aangezien Boomer momenteel in Brazilie lekker van zijn pensioen geniet zal de dekking gebeuren door middel van KI. Extra spannend, aangezien de slagingskans voor een dracht met frozen semen beduidend kleiner is. In 2013 hebben we al een poging gewaagd, helaas is Koh I Noor toen niet drachtig geworden. Toch willen we niet na 1 poging de hoop al opgegeven en zijn daarom blij nog 1x de kans te krijgen deze combinatie te proberen. Lukt het deze keer weer niet dan zullen we een andere reu zoeken en Koh I Noor natuurlijk laten dekken.

 

Wat een keurmeester ooit in een intervieuw over Boomer zei:

 

In your opinion, what is the best dog you have judged to date?

 

Wow, that's tough. I have had quite a few what I call "goosebump" dogs that just leave an imprint of your life. One such dog was the Dalmatian Ch. Merry Go Round Mach Ten which I awarded Best In Show to at the 2006 Rose City Classic in Portland, Oregon.

 

Klik hier voor het filmpje van Boomer die Best Of Breed wint op Westminster:

 

http://www.westminsterkennelclub.org/videos/largeplayer.html?xml=wkc2006.xml&video=non-sport|dalmati