Handsome Friends Brazilian Battle

 Nederlands Kampioen

Joy

Kleur: Zwart op wit, lemon vrij, B/B

Geboortedatum: 01-06-2014

Vader: Am.Braz.Can.Kamp. Merry Go Round Mach Ten

Moeder: Nl. Lux, Duits, Int. Kamp. Handsome Friends Adamas Koh I Noor NJK LJK

Heupen: HD-A Norberg waarde 38

Gehoor: Beiderzijds horend

Gebit: Compleet, schaargebit

Schofthoogte: 61 cm

COI: 0,03%. AVK 95,16% 

Co-owners: Familie Van Eeren
Over Joy:

 

Joy is een reu welke wij in co-onwership hebben geplaatst. Wij waren als pup erg van hem gecharmeerd en hij was voor ons te veelbelovend en waardevol om hem volledig uit handen te geven. Ondertussen is Joy uitgegroeid tot een fantastische en gezonde hond en wij hebben nog geen seconde spijt gehad van deze beslissing. Joy is een zoon van Koh I Noor (Multi. Kamp. Handsome Friends Adamas Koh I Noor) en daarmee dus de kleinzoon van Dazzle (Multi.Kamp. Handsome Harley Dalmoor Manor) en Masai (Multi.Kamp. First Forest Forever Friends). Zijn vader is de Amerikaanse reu Boomer (Kamp. Merry Go Round Mach Ten); een prachtige, goed gebouwde en gezonde reu met een indrukwekkende showcarrière. Boomer is tot op hoge leeftijd succesvol geshowd en is op de respectabele leeftijd van 16 jaar overleden. Joy heeft een inteeltcoëfficiënt van 0,03%.  Hij is het "hondenkind" van Saskia en Alain van Eeren en "grote broer" van Max en Anna.
Joy is een super lieve, sociale, vrolijke, actieve en enorm enthousiaste hond. Het is echt een clown die eerst doet en dan denkt. Hij wandelt, speelt en rent graag. Hij ravot heerlijk met honden die hij in het bos tegenkomt, maar kan zich ook prima vermaken met bijvoorbeeld een gevonden pol gras. Hij houdt erg van gezelligheid en als hij de kans krijgt kruipt hij stiekem op de bank om met het gezin tv te kijken. Hij zit ook vaak heerlijk achter zijn vrouwtje op de stoel aan de tafel en houdt goed in de gaten of er misschien wat te eten op de grond valt. Joy is al heel wat keren mee geweest op vakantie naar het buitenland en geniet daar enorm van. 

Joy luistert erg goed en vindt het leuk om dingen te leren en te ondernemen. Tijdens de les wachten vindt hij zonde van de tijd, dan wil hij liever een spelletje spelen of een oefening doen. Hij heeft de Martin Gaus basiscursus al op hele jonge leeftijd met goed gevolg afgerond waarna hij de Buddy Basis Plus cursus heeft gevolgd. Hierna is hij begonnen met de cursus Sport&Spel bij Behave hondentraining, dit was voor Joy één grote speeltuin. Ondertussen doet hij geregeld een workshop en gaan we soms met hem naar ringtraining of hij doet body awereness.

Aangezien Joy bij onze co-owners woont hebben we hem als jonge hond maar heel af en toe geshow. In 2018 hebben we hem een periode wat intensiever geshowd en niet zonder succes; hij behaalde in september 2018 al de titel "Nederlands Kampioen". Ondertussen heeft Joy enkele prachtige nesten gegeven, foto's van de pups staan onderaan deze pagina. Zijn dochter Dalina (I Nenya Ikigai Of Dalmatey’s Spot) is de jongste van onze Handsome Friends familie.


Foto's van Joy aan het werk: Klik op de button hieronder voor het fotoalbum:

Nakomelingen;

Moeder: Guess Guerlain of Dalmatey’s Spot. Geboren 01-10-2019. 3 reuen & 7 teven. Klik hier voor het fotoalbum.


Moeder: Indian Dogs CHerokee Lady (Yakima). Geboren 11-06-2020. 6 reuen & 4 teven. Klik hier voor het complete fotoalbum.


Moeder: Holly von der Maiblumenwiese (Holly). Geboren 18-07-2020. 3 reuen & 5 teven. Klik hier voor het complete fotoalbum.


Moeder: Indian Dogs Brown Hurrit (Holly). Geboren 01-09-2020. 3 reuen & 6 teven. Klik hier voor het complete fotoalbum.