Wij fokken uitsluitend volgens de reglementen van de Nederlandse Club voor Dalmatische Honden. Dit houdt in dat wij alleen fokken met honden die tweezijdig horend zijn en getest op HD met een goede uitslag. Nadat de puppies door de Raad van Beheer zijn gechipt worden ze op de leetfijd van zes weken officieel gehoorgetest. Daarnaast zullen ze geregeld worden ontwormd, krijgen ze met zes weken hun eerste enting en worden ze door de dierenarts nagekeken. Voordat de pups naar hun nieuwe baasje gaan zal er nog een nestinventarisatie door de rasvereniging plaats vinden. 

Wij zullen slechts af en toe een nestje fokken ter verbetering en behoud van het ras. Hierbij is het belangrijk dat de goede punten van de ouderdieren behouden blijven en dat de minpuntjes zoveel mogelijk zullen worden verbeterd. Onze prioriteiten liggen daarbij in een gezond, correct gebouwd harmonisch lichaam met een goed gangwerk en vooral een fijn karakter.

Wij vinden een goede socialisatie erg belangrijk en zullen hier dan ook veel aandacht aan besteden. Dit houdt in dat de pups opgroeien in huis waardoor ze vertrouwd raken met huiselijke geluiden en gebeurtenissen. Vanaf zes weken begint bij de pup de socialisatieperiode. Wij vinden het van groot belang dat deze goed wordt benut en zullen de pup vanaf deze leeftijd kennis laten maken met de dingen die op dat moment in ons vermogen liggen. U kan hierbij denken aan kennismaking met andere dieren, auto's, fietsers enz.. De puppies gaan in de auto mee wandelen, leren de beginselen van het lopen aan een lijntje en er staat een uitje aan de dierenwinkel gepland. 

Vanaf acht weken gaat de socialisatie door, daarom verwachten wij van de puppy kopers dat ze deze socialisatieperiode goed benutten zodat de pup kan uitgroeien tot een stabiele, volwassen hond. Een goede puppy en basis cursus is daarom ook van groot belang. Een leuke bijkomstigheid is dat een verdere training ook bijdraagt aan een goede band tussen baas en hond. 

Wij vinden het erg belangrijk dat de pups naar goede toekomstige baasjes gaan. Daarom stellen wij eisen aan eventuele puppy kopers. We hopen dat u hier, als eventuele puppy koper, waardering voor heeft. Maar zoals wij eisen stellen aan u, mag u ook bepaalde verwachtingen hebben in ons als fokker.

Als u interesse heeft in een pup dan mag u gerust, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

Wij verwachten dit jaar geen nestje puppies.