Wij fokken slechts af en toe een nestje puppies ter verbetering en behoud van het ras. Wij fokken uitsluitend volgens de reglementen van de Nederlandse Club voor Dalmatische Honden. Dit houdt onder andere in dat wij alleen fokken met honden die tweezijdig horend zijn en getest op HD met een goede uitslag. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de goede punten van de ouderdieren behouden blijven en dat de minpuntjes zoveel mogelijk zullen worden verbeterd. Onze prioriteiten liggen daarbij in een gezond, correct gebouwd en harmonisch lichaam met een goed gangwerk en vooral een fijn karakter. “Fit for function” is in onze fokkerij tevens een belangrijk aandachtspunt. Daarnaast prefereren wij dat de ouderdieren niet teveel aan elkaar verwant zijn, voor het behouden van een ruime genenpool binnen het ras.

De puppies zullen op een leeftijd van zes weken door de Raad van Beheer worden gechipt en er wordt dan ook DNA afgenomen. In de week hierna zullen ze een officiële gehoortest ondergaan. Daarnaast zullen ze geregeld worden ontwormd, krijgen ze met zes weken hun eerste enting en worden ze door de dierenarts nagekeken. Voordat de pups naar hun nieuwe baasje gaan zal er nog een nestinventarisatie door de rasvereniging plaats vinden. 

Wij vinden een goede socialisatie erg belangrijk en zullen hier dan ook veel aandacht aan besteden. Dit houdt in dat de pups opgroeien in huis waardoor ze vertrouwd raken met huiselijke geluiden en gebeurtenissen. Vanaf zes weken begint bij de pup de socialisatieperiode. Wij vinden het van groot belang dat deze goed wordt benut en zullen de pup vanaf deze leeftijd kennis laten maken met de dingen die op dat moment in ons vermogen liggen. U kan hierbij denken aan kennismaking met andere dieren, auto's, fietsers enz.. De puppies gaan in de auto mee wandelen, leren de beginselen van het lopen aan een lijntje en er staat een uitje aan de dierenwinkel gepland. 

Vanaf acht weken gaat de socialisatie door, daarom verwachten wij van de puppy kopers dat ze deze socialisatieperiode goed benutten zodat de pup kan uitgroeien tot een stabiele, volwassen hond. Een goede puppy en basis cursus is daarom ook van groot belang. Een leuke bijkomstigheid is dat een verdere training ook bijdraagt aan een goede band tussen baas en hond. 

Wij vinden het erg belangrijk dat de pups naar goede toekomstige baasjes gaan. Daarom stellen wij eisen aan eventuele puppy kopers. We hopen dat u hier, als eventuele puppy koper, waardering voor heeft. Maar zoals wij eisen stellen aan u, mag u ook bepaalde verwachtingen hebben in ons als fokker.

Wij plannen een nestje voor voorjaar/ zomer 2025!

Heeft u interesse in een pup van Dalina of vragen over het aankomende C-nest? Stuur ons dan gerust een mailtje. Hou er wel rekening mee dat wij niet werken met wachtlijsten of "wie het eerst komt, het eerst maalt". Wij vinden het belangrijk dat er een match is tussen de pup en het nieuwe baasje, maar ook met ons als fokker. Het is uiteindelijk dus ook even afwachten of Dalina überhaupt drachtig wordt, hoeveel puppen er zullen worden geboren en wat de karakters zijn.
Wilt u graag meer leren over het ras en weten hoe dalmatische honden in real-life zijn? Schroom dan vooral niet om de DIN-Fonds wandelingen te bezoeken of eens een kijkje te nemen op een hondenshow. Ook op de website van de rasvereniging is veel informatie te vinden en ook wij kunnen uiteraard gerichte vragen beantwoorden.