First Forest Forever Friends 

Nederlands, Belgisch, Duits, Luxemburgs en Internationaal Kampioen. Nederlands en Luxemburgs Jeugdkampioen, Brabo Winner '09, Europasiegerin '09, Brabo Winner '10, Benelux Veteranen Winster '15, Europaveteranensiegerin '15, Amsterdams Veteranen Winster '15, Nederlands Veteranen Kampioen, Duits Veteranen Kampioen, Belgisch Veteranen Winster '17

Masai Mara

Kleur: Zwart op wit, lemon vrij

Geboren: 01-01-2007 † 17-06-2019

Vader: Ned. en Lux. jeugdkamp. Cool Spots Ascot

Moeder: Ned., Lux. Int. kamp. First Forest Fetch The Edge JW ‘05 W '05

Heupen: HD-A, Norbergwaarde 38.

Gehoor: Beiderzijds horend

Gebit: Mist 1 P1, schaargebit

Schofthoogte: 59 cm
Over Masai:

 

Masai is ons eerste teef welke wij met zeer veel zorg hebben uitgezocht. Ze komt uit een nest met 5 reuen en 1 teefje. We waren verliefd op haar moeder Multi Kampioen First Forest Fetch the Edge en zijn dan ook blij dat we een dochter van haar konden verwelkomen.

Masai is een echte dame en weet precies wat ze wil. Ze is een ontzettend vrolijke hond en ravot graag met Koh I Noor en All Stars. Ze speelt graag maar ligt ook geregeld lekker te slapen in haar bed of op de bank, heerlijk weg gekropen in een stapel kussens met haar favoriete knuffel onder haar hoofd. Ze is dol op gezelligheid en gaat graag met de baas mee. Het erf bewaken ziet ze als een belangrijke taak. Uitstapjes naar het hondenzwembad vindt ze helemaal te gek. Natuurwater vindt ze snel te koud en te vies, maar in het verwarmde hondenzwembad is ze niet te houden en zwemt ze het liefst tegen de stroming in.

Masai is gek op de paarden en graag op stal. Ze helpt met voeren en ruimt keurig op wat ze laten vallen. Ook helpt ze graag het schone stro uit elkaar trekken.

Masai begroet bekenden altijd met een brede lach en een luid whoehoe. Ook onze poezen en paarden krijgen een lachende begroeting. Dit omschrijft ook een beetje het karakter van Masai, een vrolijk maar toch onderdanig hondje.

Masai vindt het leuk om met de baas bezig te zijn en is een fantastische werker. Ze heeft de Martin Gaus basiscursus gevolgd en is hierbij geslaagd met op iedere oefening de hoogst haalbare score. De examinator beoordeelde Masai als een ontspannen hondje met een enthousiaste houding naar mensen en een neutrale houding naar andere honden. Met deze professionele blik op haar karakter zijn we zeer tevreden.

Masai is vanuit de jeugdklasse zowel Nederlands als Luxemburgs Jeugdkampioen geworden. Een super prestatie! Op de leeftijd van 27 maanden behaalde zij de titel Nederlands Kampioen. Ook werd ze in Duitsland Europasiegerin '09 uit 90 dalmaten!! Na haar nest behaalde ze definitief de titels Internationaal, Belgisch, Duits en Luxemburgs Kampioen. Ook vanuit de veteranen klasse behaalde Masai enorme successen en liep meer dan geregeld haar jonge concurrentie eruit.

In de zomer van 2009 werd Masai stammoeder van onze Handsome Friends kennel. Ze schonk het leven aan 7 prachtige puppies. Uit dit nestje hebben wij een geweldig teefje aangehouden; Multi Kampioen Handsome Friends Adamas Koh I Noor

Helaas hebben we Masai op 12,5 jarige leeftijd in moeten laten slapen. Ze werd plotseling erg ziek en bleek na uitgebreide onderzoeken bij de specialist ongeneselijk ziek te zijn. Ze was tot twee weken voor haar overlijden nog super fit en wandelde nog twee uur per dag. We zijn dankbaar dat ze zo super fit oud heeft mogen worden. Ze laat een enorme leegte, maar ook hele mooie herinneringen achter. Gelukkig mogen we nog elke dag genieten van Masai haar fantastische dochter Koh I Noor, kleinzoon All Stars en achterkleindochter Dalina. Slaap zacht mooie prinses.


Foto's van Masai aan het werk: Klik op de button hieronder voor het fotoalbum: