Handsome Harley Dalmoor Manor †

Nederlands, Luxemburgs, Belgisch en Internationaal Kampioen. Limburgs Kampioen 2008, Brabo Winner '09, Brussels Winner '09. European Veteran Winner '11, Nederlands Veteranen Kampioen

Dazzle Design

Kleur: Bruin op wit, lemon vrij

Geboortedatum: 07-09-2002 † 06-07-2016

Vader: Multi Kampioen Perdita’s Inside Information

Moeder: Cocktail Cherry Dalmoor Manor

Heupen: HD-A, Norbergwaarde 35

Gehoor: Beiderzijds horend

Gebit: Compleet, schaargebit

Schofthoogte: 61 cm
Over Dazzle:

 

Dazzle is onze eerste dalmaat. Hij is geboren bij Nelleke van Erp (Dalmoor Manor) in een nest van 7 teven en 1 reu. Het was liefde op het eerste gezicht!! Dazzle is een heerlijke hond, altijd vrolijk en in voor een knuffel. Hij is heel actief en heeft een gouden karakter, zeer makkelijk met vreemde honden (ook reuen). Dazzle heeft echt een instelling van "hoe meer zielen hoe meer vreugd". Hij was zelfs bevriend met onze konijnen die los door het huis heen liepen en lag er geregeld mee op de bank te slapen!! 

Dazzle sport graag maar een flinke wandeling of mee met de pony voor de kar vindt hij ook altijd geweldig. Daarnaast is hij dol op cadeautjes en nieuwe speeltjes. Zijn favoriete dagen in het jaar zijn dan dus ook zijn verjaardag en Sinterklaas. Verwonderlijk genoeg weet hij altijd precies zijn eigen cadeautjes uit de zak te vissen en hoogst persoonlijk uit te pakken. Vervolgens haalt hij eerst het kaartje van de verrassing af om er aansluitend mee te spelen. 

Als Dazzle slaap ligt hij er graag comfortabel bij. Al zijn fleece dekens worden verzameld om vervolgens te gaan slapen. Een kussentje onder zijn hoofd en een deken over worden altijd met vergenoegend gekreun gewaardeerd. 

Dazzle is als jonge hond en daarna vanaf zijn tweede jaar geregeld geshowd. Hij heeft hier de nodige goede resultaten mee behaald. Zo is hij Nederlands, Luxemburgs, Belgisch en Internationaal Kampioen geworden. Vanuit de veteranen klasse wist hij ook de nodige prijzen binnen te halen. We zijn enorm trots op deze prestaties!

In de zomer van 2009 werd Dazzle vader van ons eerste zelf gefokte nestje. Er werden 7 prachtige puppies geboren, waar wij Multi Kampioen Handsome Friends Adamas Koh I Noor uit aan hebben gehouden.

Dazzle is ondertussen een oude man maar geniet nog steeds volop van het leven en gaat elke ochtend nog gewoon één uur mee wandelen. Ook de lange middag wandeling loopt hij een paar keer per week nog mee, andere dagen loopt hij een korter rondje. Hij maakt nog graag uitstapjes en speelt nog volop met zijn speelgoed.

We hebben iedere dag volop genoten van deze fantastische hond. Helaas is hij met 13 jaar en 10 maanden overleden. Slaap zacht lieve vriend.


Foto's van Dazzle aan het werk: Klik op de button hieronder voor het fotoalbum: