Handsome Friends Adamas Koh I Noor

Nederlands, Luxemburgs, Duits en Internationaal Kampioen. Nederlands en Luxemburgs Jeugdkampioen, Vice World Junior Winner, Nederlands Veteranen Kampioen

Koh I Noor

Kleur: Zwart op wit, lemon vrij

Geboortedatum: 22-07-2009 † 14-11-2023

Vader: NL. Lux. Belg. Int. Kampioen Handsome Harley Dalmoor Manor LK '08 BW '09 NVK EVW 

Moeder: NL. Int. Belg. DE. Lux. Kampioen. First Forest Forever Friends NJK LJK BW '09 Es '09 BVW '15 EVS '15 AVW'15 NVK

Heupen: HD-A Norbergwaarde 33

Gehoor: Beiderzijds horend.

Gebit: Compleet, schaargebit                    

Schofthoogte: 58 cm. 
Over Koh I Noor:

 

Koh I Noor is onze eerste zelf gefokte dame. Ze is een dochter van onze eigen Dazzle (Multi Kampioen Handsome Harley Dalmoor Manor) en Masai (Multi Kampioen First Forest Forever Friends) en komt uit een nest van vijf meiden en twee mannen. 

Noor is een super vrolijk en vrij teefje die de hele dag loopt te lachen. Ze klimt het liefst overal over en in en ligt op de raarste plaatsen te slapen. Zo is het niet ondenkbaar om haar in een poezenmandje in de vensterbank aan te treffen. Ze is vreselijk actief en doet niets liever dan wandelen, fietsen, rennen, ravotten en kilometers met de pony voor de kar mee. Het is een enorm makkelijke en ongecompliceerde dame die perfect luistert. Ondanks haar hoge leeftijd is ze nog steeds erg actief en gaat ze nog enorm graag mee.

Ze vindt het geweldig om spulletjes te verzamelen. Je kan haar geregeld vinden in haar mand tussen de schoenen, bakjes, halsbanden en schoteltjes. Ze maakt het niet stuk, maar mag het graag verzamelen. Soms komt ze het ook heel trots naar je toe brengen. 

Ze gaat graag mee met de auto en lacht al haar tanden bloot als we met de halsbanden aan komen lopen. 

Koh I Noor heeft de Martin Gaus puppy en basiscursus gevolgd en is net als haar moeder met de hoogst mogelijke beoordeling geslaagd. Hierna heeft ze de Buddy Basis plus en de Buddy Vervolg 1 cursus met een super resultaat afgerond waarna we zijn gestart met de DoggyDance. Dit heeft ze jaren met veel plezier en overgave gedaan.

Koh I Noor heeft al heel wat shows gelopen in binnen en buitenland met zeer goede resultaten. Ze vindt het showen geweldig en laat graag iedereen zien hoe mooi ze is. Vooral showen in de erering op het tapijt met veel publiek, ruimte en een speaker vindt ze prachtig. Dan doet ze nog net iets meer dan haar best. Voor haar nest aan heeft Koh I Noor de titel van Nederlands Jeugdkampioen en Luxemburgs Jeugdkampioen behaald. Op de World Dogshow in Denemarken greep ze net naast de titel World Junior Winner maar behaalde toch een hele nette tweede plaats in een enorme groep jeugdteven van over heel de Europa. Nog voor haar derde verjaardag behaalde Koh I Noor ook haar Nederlandse Kampioenschap! Na haar nest behaalde ze in razend tempo de titels Luxemburgs Kampioen, Duits Kampioen en Internationaal Kampioen.

In juni 2014 werd ze de trotse moeder van het Handsome Friends B nest. Wij hebben hieruit zelf All Stars (Hansome Friends Bo Darya-Ye Noor) aangehouden en Joy (Ch. Handsome Friends Brazilian Battle) in co-ownership geplaatst. Haar kleindochter Dalina (I Nenya Ikigai Of Dalmatey’s Spot) is de jongste van onze Handsome Friends familie.

We genieten volop van deze zachte, gezellige en actieve meid.
Op bijna 14,5 jarige leeftijd hebben we afscheid moeten nemen van onze allerliefste en meest geweldige Koh I Noor, een hond uit duizenden. Nadat ze overdag nog topfit was, zowel de ochtend als middag wandeling lekker een uur lekker mee had gelopen, van haar snacks bij de koffie had genoten, de soepkommen nog had uitgelikt, in haar pyjama tegen haar kleindochter aan had geslapen en haar voer tevreden op had gegeten kreeg ze 's avonds opeens buikpijn. Ze bleek een tumor van de milt te hebben welke was gaan bloeden. Uit liefde hebben we afscheid van haar genomen. Slaap zacht Koh I Noor. Je was de liefste, mooiste, braafste, dapperste, vrolijkste en meest geweldige hond die we ons konden wensen. Bedankt dat we 14 jaar lang van je mochten genieten. 


Foto's van Koh I Noor aan het werk: Klik op de button hieronder voor het fotoalbum: