12 september

Donderdag had Dalina een wandel date met haar tante Hailey. Na een schitterende wandeling, koffie met gebak bij het prachtige kasteel Staverden en veel foto's in de kasteel tuin mocht ze mee naar de camping waar we hebben geluncht. Het was super gezellig. Dalina en Hailey hebben zich goed vermaakt en perfect gedragen.

Afgelopen zondag mocht ze mee naar de show in Zwolle waar Dhr. Hoenderkerken (NL) de dalmaten keurde. 

Dalina (I Nenya Ikigai of Dalmatay's Spot) deed het geweldig en wist de jeugdklasse te winnen!

Oudere zus Mila (Haeska Halifax of Dalmatey’s Spot) deed het ook top en behaalde een tweede plaats in de open klasse achter de beste teef. 

Helaas hadden beide meiden een ZG, de keurmeester was extreem summier met geven van U-tjes (er waren maar 3 honden met een `U`) waardoor Dalina haar Jeugd Kampioenschap helaas nog niet heeft gehaald. Toch zijn we super trots op deze mooie prestatie. Dalina had ook weer een top dag en genoot van alle aandacht, het spelen en knuffelen.


7 september

Afgelopen maandag vertrokken we richting de boot naar Holwerd om naar Ameland te gaan. Vanuit de haven hebben we de bus naar het strand genomen. Na een kopje koffie met taart op het terras hebben we een strandwandeling gemaakt. Vervolgens mochten de honden even lekker in zee zwemmen en spelen op het strand. Daarna konden ze uitrusten in de duinen. Aan het eind van de middag zijn we terug gewandeld richting de strandtent en zijn we, na wat te hebben gedronken, richting ons appartement gegaan. Snel de bedden opgemaakt voor de honden want die waren behoorlijk moe geworden en vielen meteen in slaap. De volgende morgen waren we al op tijd met de bus naar het strand gegaan, het was lekker rustig dus ook All Stars en Dalina konden los lopen en volop samen spelen. Na een heerlijke strandwandeling zijn we weer in de duinen gaan zitten. Na een zonnige dag zat het er weer op en moesten we weer richting de boot. 

Wat was het geweldig. We hebben lang getwijfeld of het voor Koh I Noor niet te intensief en zwaar zou zijn, ze is tenslotte al een bejaarde dame van 13 jaar. Maar ze bewees ons het tegendeel; draafde stukken voor ons uit, ging steeds zelf een klein stukje met ons mee de zee in, moest overal snuffelen en alles ontdekken en trok zelfs op de terugweg nog een sprintje. In de duinen heeft ze heerlijk op haar handdoek geslapen. Wat een mooie herinneringen, echt een cadeautje dat we dit nog met zijn allen mochten beleven. 

All Stars was helemaal in zijn element, hij doet niets liever dan met zijn bal door de golven rennen en zwemmen in zee. Uiteraard mag hij niet te diep en houden we hem erg goed in de gaten. Hij zou het liefst de hele dag door gaan.

Voor Dalina was het haar eerste keer op het strand en in de zee. De eerste paar keer moest ze nog even wennen aan de golven en ging ze een paar keer kopje onder, maar al snel had ze het door en kon ze er geen genoeg van krijgen. Ze was keurig voorzichtig en ging niet te diep. Ze heeft zoveel nieuwe dingen geleerd en zoveel indrukken gekregen, maar ze deed het fantastisch. 

We zijn super trots op onze stippels en hebben met z'n allen enorm genoten. De foto's spreken voor zich!


29 augustus

Vandaag is Dalina jarig, 1 jaar alweer!! Ze is gruwelijk verwend; gisteren al een mooi cadeau gekregen van Joke en vandaag weer overspoeld met cadeaus en taart. Ze vindt alles geweldig en speelt overal om de beurt mee, geen tijd om te slapen vandaag. We zijn ontzettend blij met deze super mooie, lieve en altijd vrolijke meid. Happy Birthday Lientje Pientje!


28  augustus 

We zijn weer terug van een weekendje showen in Rotterdam. De keurmeester op de zaterdag was Mevr. J. Kruus (Est) en de tweede dag werden de dalmaten gekeurd door Dhr. Van den Berg (NL).

Dalina (I Nenya Ikigai of Dalmatey’s Spot) werd zaterdag 2ZG in de jeugdklasse teven en zondag 3ZG.

Oudere zus Mila (Haeska Halifax of Dalmatey’s Spot) werd zaterdag 4U in de open klasse teven en zondag 3ZG. 

Na de show op zaterdag is Martine naar huis gegaan zodat Koh I Noor en All Stars niet twee dagen oppas nodig hadden. Leonieke mocht met Dalina een nachtje bij Joke (de fokker van Dalina) logeren. Super leuk en lief! Het was geweldig om Dalina met haar oma Djuna, mama Lola en natuurlijk grote zus Mila te zien. Ze hebben zoveel pret gehad en heerlijk gespeeld. Alle hondjes hebben zich perfect gedragen, we zijn echt onwijs trots op ze. All Stars zó blij dat Dalina weer thuis was en ging in de loop van de avond nog even checken of ze nog wel op de bank lag te slapen, gaf haar een lik, haalde een speeltje op en bracht deze bij haar. Hij is zo gek op haar. Wat een top weekend!


27 juli

Dalina had een wandel date met haar vriendinnetjes Xya en Violet, ook Otto was gezellig mee. Ze hebben heerlijk gerend en gespeeld en (met een beetje hulp van Jamil) zichzelf lekker vies gemaakt in de modder. Gelukkig konden ze zich aan het einde van de wandeling schoon zwemmen. Wat een pret en gezelligheid, dat was genieten.


22 juli

Vandaag is een hele speciale dag; 5 van de 7 "puppies" uit het A-nest vieren vandaag hun 13de verjaardag! Dat is toch wel bijzonder. Koh I Noor is volop verwend. Ze is de dag gestart met een lekkere wandeling in een vreemd bos, want ondanks haar leeftijd gaat ze elke dag nog gewoon 2x een uurtje mee wandelen. Ze loopt niet altijd meer even hard met de warmte, maar ze stapt nog lekker mee en geniet volop. Bij thuiskomst was er lekkere hondentaart, heel veel mooie cadeautjes en een heleboel lekkers. Als echt PIP fan is haar voorraad kussentjes weer flink aangevuld. Koh I Noor kreeg zelfs een mooie knuffel cadeau van vriendin Karin, super bedankt! We hopen dat ook haar broers Mador en Jamie en zussen Amira en Lieve een mooie verjaardag hebben gehad. Van harte gefeliciteerd toppers!!


2 juli

Dalina heeft haar beestje pootje weer voorgezet in de showring. Dit keer op de Internationale tentoonstelling in Utrecht. Het leek haast een dagje vakantie op deze mooie buiten locatie, waar ze met haar bench in de tent bij vriend Olav mocht. De keurmeester was Dhr. D. Baars (NL).

Dalina (I Nenya Ikigai of Dalmatey's Spot) behaalde een keurige vierde plaats in de jeugd klasse teven met de kwalificatie Uitmuntend en een prachtig keurverslag. 

Haar prachtige volle zus Mila (Haeska Halifax of Dalmatey’s Spot) uit een eerder nest werd derde met een Uitmuntend in de open klasse teven. Ook zij had een schitterend keurverslag. Goed gedaan toppers!!

Dalina had het weer enorm naar haar zin. Ze was helemaal door het dolle om Joke en Mila weer te zien en ook met al haar andere vriendjes en vriendinnetjes heeft ze weer volop gespeeld. Het was weer een heerlijke dag met heel goed gezelschap. 


7 juni

Vandaag hadden we Dalina ingeschreven voor de Internationale Pinkster show in Gorinchem. De keurmeester was Dhr. Kliebenstein (DE). Ennnnn, she did it again!!

Dalina (I Nenya Ikigai of Dalmatey's Spot) won wederom de jeugdklasse teven met een Uitmuntend en kreeg hierbij haar tweede JCAC op de leeftijd van net 9 maanden.

Wat zijn we trots op haar. Na de keuring heeft ze lekkere koekjes uitgekozen, daarna snel naar huis waar Koh I Noor en All Stars ons al op stonden te wachten (gelukkig past onze moeder altijd op als we weg zijn dus ze komen niets tekort), direct even lekker met ze allemaal gewandeld, het geshopte lekkers opgesnoept bij de koffie en nu ligt Dalina moe maar voldaan op de bank te slapen. Wat een topper!


5 juni

Gisteren zijn we met Dalina naar de Holland Cup in Gorinchem geweest. De keurmeester was dhr. J. Sloot (NL). Ze deed het super goed;

Dalina (I Nenya Ikigai of Dalmatey's Spot) werd 1U in de jeugdklasse teven met JCAC en kreeg de titel "Holland Cup Junior Winner" Vervolgens werd ze ook nog Reserve Beste Teef met RCAC (ze was te jong voor het RCACIB). Daarnaast heeft ze zich ook gekwalificeerd voor Crufts '23.

We zijn niet alleen heel erg trots op dit mooie resultaat, maar ook op hoe fantastisch ze zich gedroeg in en om de ring. Ze vond het geweldig alle honden en mensen vriendjes die ze afgelopen weekend had gemaakt weer te zien. Ook kwam haar fokker Joke met Dalina haar schitterende volle zus Mila uit een eerder nest nog langs. Ze was helemaal door het dolle. Het was een super leuke en gezellige dag. 


1 juni

Er is er een jarig hoera, hoera! Vandaag heeft All Stars zijn 8ste verjaardag gevierd. Wat een feest! We willen ook All Stars zijn geweldige broers Enzo, Joy en Noah van harte feliciteren. We wensen jullie allemaal een mooie verjaardag met veel hondentaart en cadeaus en nog heel veel gelukkige en gezonde jaren. 


30 mei

Afgelopen weekend zijn we naar het 75 jarig jubileum weekend van de NCDH geweest. We mochten de caravan van goede vrienden lenen en dat is reuze goed bevallen. De honden vonden het prachtig!

Zaterdagmiddag kwamen we aan en hebben we ons geïnstalleerd. Daarna stond er een bbq op het programma waarna Koh I Noor en All Stars lekker uit mochten buiken in de caravan met Leonieke en Dalina met Martine meedeed met de puzzeltocht. Terwijl Dalina lekker speelde met al haar nieuwe vriendjes en vriendinnetjes moest Martine met haar team vragen beantwoorden.

Zaterdag had Leonieke een showhandling workshop welke ze voornamelijk met All Stars heeft gevolgd, maar ook Dalina en Koh I Noor hebben even mee gedaan. Martine vulde de rest van het ochtendprogramma met leuke spelletjes met de meiden. In de middag deden Martine en Dalina mee met het Dalmapoly spel, strijde Koh I Noor in de worstenrace voor de titel worstenkoningin en sloten All Stars en Koh I Noor de middag af met een workshop detectie. Doodmoe maar voldaan kropen ze heerlijk in hun dekentjes op het bed in de caravan. Leonieke besloot lekker bij de hondjes in de caravan te blijven zodat Martine mee kon doen aan het feestprogramma in de kantine.

Zondag deden alle hondjes mee aan de clubshow. De reuen werden gekeurd door dhr. Oleg Fintora (SK) en de teven door mevr. Ludmila Fintorova (SK).

Koh I Noor (Multi Kampioen Handsome Friends Adamas Koh I Noor) werd 3U in de veteranen klasse teven. Super trots zijn we dat ze op de leeftijd van bijna 13 jaar in zulke goede conditie door de ring ging.

Dalina (I Nenya Ikigai of Dalmatey's Spot) behaalde een keurige 4U in de jeugdklasse teven. Met haar precies 9 maanden was ze verreweg de jongste in haar klasse. En wat showde ze geweldig!

All Stars (Handsome Friends Bo Darya-Ye Noor) werd 3U in de fokkersklasse reuen. 

Na de keuring hebben we ze allemaal nog laten vereeuwigen door een tekenaar welke een gave karikatuur van ze heeft gemaakt. Aan het eind van de dag kreeg Koh I Noor nog een mooi cadeau als oudste ingeschreven hond. Super leuk! Ook de rijk gevulde goodie bags vielen in de smaak. Het was een prachtig weekend, wat een voorrecht dat we hier bij mochten zijn. 


16 april

Het was vandaag een prachtige zonnige dag en de prunus in de tuin stond zo mooi in bloei dat we gewoon foto's van de honden moesten maken. Ondanks dat de fotocamera niet zo best meer is zijn we erg blij met het resultaat. Onze kanjers Koh I Noor 12 jaar en 9 maanden, All Stars 7 jaar en Dalina 7 maanden. 


28 maart 

Afgelopen weekend is Dalina naar de show in Hazerswoude geweest. Ze deed het keurig zo voor de eerste keer. Er waren 21 dalmaten ingeschreven en deze werden gekeurd door mevr. L. Kersbergen uit Nederland. 

Dalina (I Nenya Ikigai of Dalmatey's Spot) werd 2 Veelbelovend in de puppy klasse teven met een heel mooi keurverslag.