19 maart

De Internationale show in Leiden gisteren was er eentje met een gouden randje! De 15 ingeschreven dalmaten werden gekeurd door de heer Jakkel (HU).

Joy (Handsome Friends Brazilian Battle) werd 1U in de openklasse reuen en vervolgens ook nog Beste Reu met CAC/ CACIB. Wauw, wat showde onze lieve schat geweldig en wat was hij verder ook weer braaf. Kanjer!

Koh I Noor (Multi.Kamp. Handsome Friends Adamas Koh I Noor) werd 1U met VCAC in de veteranen klasse teven en wederom Beste Veteraan van het Ras. Maar dat was niet alles, ook zij won het CAC en werd Beste Teef. Ze moest het dus opnemen tegen haar zoon voor BOB. Na een korte strijd was de keurmeester eruit en maakte Koh I Noor Beste van het Ras!

In de middag mocht ze haar kunsten nogmaals vertonen nu in de erering en ze bleek nog lang niet moe; In de rasgroep zat ze in de selectie maar greep nét naast een podium plaats. Bij de veteranen wist ze wel het podium te bereiken en werd ze uiteindelijk 2de Beste Veteraan van de Dag!! WOW!! Tijdens het maken van de foto zei de keurmeester dat ze hem meteen in het oog sprong. Hij vond het een erg mooie teef van een hele goede maat die ontzettend goed kon lopen. Het zal je maar gezegd worden, volgens mij kregen we de glimlach niet meer van ons gezicht. Moeder en zoon hebben nog een lekkere deken geshopt en op de terugweg in de auto heerlijk geslapen. Joy was toch wel erg blij om opgehaald te worden door zijn eigen baasjes en we kregen al snel een foto van een tevreden Joy in zijn stoel op zijn nieuwe deken. Een dag om niet snel te vergeten! 


11 maart

Vanmiddag hebben we met Koh I Noor een proef les steppen met de hond gehad. Het eerste rondje liep ons "paardenmeisje" keurig bij het achterwiel, precies zoals ze altijd doet als we met de pony voor de kar weg gaan. Super braaf, maar in dit geval niet de bedoeling. Dus Leonieke met de fiets en de ervaren Saija voorop en Koh I Noor er met de instructeur achteraan. En toen kreeg ze het vrij vlot door. Knappe dame! We hebben een super leuke en leerzame middag gehad, Miranda, Patrick en Saija super bedankt!


4 maart

We hebben een heerlijk showweekend achter de rug op de MartiniDogShow in Groningen. De eerste dag werden de dalmaten gekeurd door Dhr. Hiddes (NL). Helaas vond hij de bevlekking van onze (en vele andere) honden te zwaar waardoor de kwalificaties wat tegen vielen wat resulteerde in de volgende uitslagen;

All Stars (Handsome Friends Bo Darya-Ye Noor) werd 3ZG in de open klasse reuen. Hij had een prachtig keurverslag, showde geweldig en genoot volop in de ring. We zijn daarom onwijs blij met en trots op deze prestatie!
Koh I Noor (Multi.Kamp. Handsome Friends Adamas Koh I Noor) werd 2ZG in de veteranen klasse teven. Ook zij had verder een geweldig keurverslag en vond het heerlijk weer in de ring te staan.

Na de keuring hebben ze nog deelgenomen aan een heus hondendiner in de erering. Dat vonden ze wel lekker!

 

De tweede dag werden de dalmaten gekeurd door Dhr. Trainin (IL) en behaalde onze honden de volgende resultaten;

Joy (Handsome Friends Brazilian Battle) werd 2U in de open klasse reuen. De nummer 1 werd gekozen tot Beste Reu waardoor Joy terug mocht komen. Hij versloeg de jeugd, tussen en kampioensklasse reuen en werd Reserve Beste Reu met RCAC/ RCACIB! Hij deed het super goed en de keurmeester was weg van zijn "marvelous gait".. 

Koh I Noor (Multi.Kamp. Handsom Friends Adamas Koh I Noor) wist vandaag de veteranen klasse teven te winnen met 1U VCAC. Daarmee werd ze ook meteen Beste Veteraan van het Ras. Ook Koh I  Noor mocht dus terug komen en de keurmeester was ook van haar gecharmeerd. Koh I Noor werd Reserve Beste Teef met RCAC

Wat een top dag, beide honden hadden lovende keurverslagen! Na de keuring mochten ze in de erering nog meedoen met een workshop balans & coördinatie. Op deze manier is zo'n hondenshow 1 groot feest voor ze! 


7 februari

Heerlijk koud winterweer met veel zon; ideale ingrediënten om weer eens wat foto's te maken.

All Stars (Handsome Friends Bo Darya-Ye Noor) in stand;

En Koh I Noor (Multi Kampioen Handsome Friends Adamas Koh I Noor) in stand. Masai had het koud en wilde haar jasje lekker aan houden;

Drie generaties oma, moeder en (klein)zoon; 


1 januari

Vandaag was het feest; Masai (Multi Kampioen First Forest Forever Friends) vierde haar 11de verjaardag. Helaas is ze nog herstellende van griep, maar gelukkig weer fit genoeg om haar cadeautjes uit te pakken. Ook de taart liet ze zich smaken. 

We hopen op nog heel veel fijne en gezonde jaren met onze lieve dame.